Artistiek, bewust en verantwoord creëren en ondernemen.

Artistiek

Pauline Koch maakt schilderijen en ontwerpt schoenen en kleding voor haar merk ParyCorbie. Ze speelt met levendige kleuren en mooie contrasten en ze creëert haar eigen unieke prints.

Bewust en verantwoord

ParyCorbie's schoenen en kleding worden gemaakt in kleine familiebedrijven in Portugal. Pauline hecht veel belang aan eerlijke handel en werkt alleen samen met bedrijven die correcte arbeidsomstandigheden en lonen garanderen. Het feit dat de productie binnen Europa plaatsvindt, zorgt er tevens voor dat de milieu-impact van het transport beperkt blijft.

ParyCorbie kiest heel bewust voor de materialen waarmee ze werkt. KURK (schoenen) en BAMBOE (kleding) worden op dit moment als 2 van de meest ecologische materialen in de mode-industrie beschouwd. Er is een nauwe samenwerking met Bamboo Belgium. Dit Limburgse bedrijf kiest resoluut voor slow fashion en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel, zowel op vlak van grondstof (100% bamboe), productieproces als verwerking (100% composteerbaar)

ParyCorbie laat zo weinig mogelijk grondstoffen verloren gaan. Resten stof verwerkt ze tot sjaals, en als er in de productie iets niet loopt zoals gehoopt, worden de stuks verwerkt tot nieuwe, aangepaste ontwerpen.


Art

Zowel de vormen in de acryl op doek als in de ecoline op acrylaat symboliseren de zoektocht naar de juiste ontwerpen van de ParyCorbie modelijn. Met haar kunstwerken wil ParyCorbie weergeven dat elke vrouw in elke vorm een prachtige bloem is die moet openbloeien. Iedereen verdient het om zich goed te voelen.

Every shape is beautiful and every women must feel like a peacock and shine like a flower.

De ecolineschetsen zijn geschilderd met penseel, daarna digitaal gefotografeerd en op transparante stickers geprint. Deze werden tot slot met veel aandacht voor precisie op een acrylaat paneel gekleefd.

Het acrylaat is helder gegoten en de randen rondom zijn gepolijst. De panelen zijn voorzien van boorgaten en inox afstandhouders, zodat het werk op 1 cm van de muur hangt. De schaduw die hierdoor onstaat, creëert een fijn lijnenspel op de muur en geeft het kunstwerk een mooie diepgang.

Bamboo fair clothing

ParyCorbie heeft een kledingcollectie uit het duurzame en comfortabele bamboetextiel. Deze is niet alleen heerlijk om te dragen maar bovendien antibacterieel en voor 100% composteerbaar. Ze hecht veel belang aan eerlijke handel, en werkt alleen samen met bedrijfjes die correcte arbeidsomstandigheden en lonen garanderen.

Het feit dat de productie binnen Europa plaatsvindt, zorgt er tevens voor dat de milieu-impact van het transport beperkt blijft.

ParyCorbie kiest heel bewust voor de materialen. KURK (voor de schoenen) en BAMBOE (voor de kleding) worden op dit moment als 2 van de meest ecologische materialen in de mode-industrie beschouwd. ParyCorbie gebruikt unieke, zelfontworpen prints. Ze vindt hiervoor inspiratie in haar kunstwerken. Andere designs zijn eigenhandig met een tie-dye-techniek geverfd.

Als bewuste artieste hecht ze belang aan de perfecte symbiose van esthetiek, comfort en duurzaamheid.


Cork fair shoes

Onze schoenen zijn vervaardigd uit Italiaanse kurk. Van hieruit gaan de grondstoffen naar een atelier in Portugal, waar ze handmatig gecreëerd worden. De vakmensen die onze schoenen maken werken in degelijke omstandigheden en krijgen een eerlijke verloning.

Kurk is een heel dankbare grondstof. Het is 100% natuurlijk, volledig biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk en recycleerbaar zonder giftige afvalstoffen te produceren.

Kurk is soepel, licht en heel aangenaam om aan de voet te dragen.Wisdom cards

De Wisdom Cards combineren mooie spreuken met tekeningen van ParyCorbie.

Ze worden gedrukt op duurzaam en ecologisch natuurpapier, de vezels zijn voor 100% afkomstig van restproducten van eenjarige planten.

Het is dus boomvrij papier, op basis van suikerriet, linnen en hennep, die snel en veel CO2 opslaan. 

Het productieproces van dit papier is energievriendelijk. De envelop is vanwege haar afmeting niet verkrijgbaar in het gerecycleerd milieuvriendelijk natuurpapier.